Als je op deze mensen lijkt, heb je meer kans op succes

Is je gezicht de sleutel tot succes? Een nieuwe studie heeft onthuld dat succesvolle ondernemers bepaalde gezichtskenmerken gemeen hebben. Ben je een man met een sterke kin, een ‘Romeinse neus’ en een bol voorhoofd? Dan zou jij wel eens de volgende topondernemer kunnen zijn, zo blijkt. Succesvolle vrouwen hebben dan weer een uitstekende kin, hoge jukbeenderen en een plat voorhoofd.

Onderzoekers van het ‘Institute of Chartered Accountants in England and Wales’ (ICAEW) hebben aan de hand van de gezichten van twintig Britse topondernemers een ‘ideaal’ gezicht samengesteld. Lijkt jouw gezicht op dit ‘succesgezicht’? Dan staat jou misschien een carrière als ondernemer te wachten.

De Amerikaanse vorser Naomi Tickle onderzocht de gezichten van de tien meest succesvolle vrouwen en de tien meest succesvolle mannen in de ‘Britain’s Top 100 Entrepreneurs 2015’. Met die gezichten stelde ze een ideaal gezicht samen voor mannen en voor vrouwen.

Mannen
Een van de belangrijkste kenmerken voor een mannelijke ondernemer is de ‘Romeinse neus’ (een neus waarvan het topje naar beneden wijst). Die neus zou wijzen op kostenbewustzijn, moed en ambitie.

Ook een bol voorhoofd zou een voorteken voor succes kunnen zijn, want dat zou wijzen op creativiteit. Wenkbrauwen die in een omgekeerde ‘V’ staan, zouden dan weer wijzen op vermogen om verschillende concepten met elkaar te linken, terwijl lage wenkbrauwen zouden wijzen op vriendelijkheid. Wiens ogen wijd uit elkaar staan, zou goed kunnen multitasken.

Vrouwen
De belangrijkste kenmerken voor een vrouwelijke ondernemer zijn een vierkant hoofd, een plat voorhoofd, hoge jukbeenderen en een uitstekende kin.

Vrouwen met een vierkant hoofd zouden sneller nieuwe projecten opstarten. Een plat voorhoofd zou wijzen op liefde voor nieuwe informatie en hoge jukbeenderen en een uitstekende kin zouden betekenen dat een vrouw vastberaden is.

Stephen Ibbotson van het ICAEW vindt het frappant hoeveel ondernemers gezichtskenmerken delen. “Het is interessant om met kenmerken te puzzelen en zo een ‘succesvolle ondernemer’ samen te stellen”, klinkt het.

Bron: HLN.be Door:

WordPress Lightbox Plugin