Karakterkunde

Uit de vormen van het gezicht en hoofd kun je veel afleiden.

Door je te verdiepen in de leer ‘psychognomie’ leer je kenmerken van de uiterlijke vorm van het hele lichaam, het gelaat en de schedel van mensen te herkennen. Door deze analyse te combineren met onze andere persoonlijkheidsassessments slagen wij erin om een zeer accuraat beeld van iemand te krijgen.

Frenologie à la Lombroso? Frenologie zoals gebruikt door de Nazi’s voor rassen discriminatie? Neen, dat doen we niet!!

Geregeld duiken in de media verhalen op, waarbij wordt onderzocht of criminaliteit is aangeboren of niet. Cesare Lombroso is de grondlegger van deze theorie en gebruikte frenologie om in de 19e eeuw te onderzoeken of aangeboren gelaatskenmerken wezen op een criminele aanleg.  Maar dit doen we dus niet.

Ook gebruiken we niet de frenologie zoals die gebruikt werd door de Nazi’s om aan rassen discriminatie te doen.

De karakterkunde die wij hanteren, beroept zich op heel wat studies. Wij bekijken u op basis van studies van onder meer: Ekman, Amy Cuddy, Paul Bouts, Carl Hüter, Carl Gustav Jung, … Stuk voor stuk gerespecteerde namen, met onderbouwde stellingnames en heel wat studies op hun naam. Karakterkunde zoals het hoort dus! Wij reiken u een spiegel aan waardoor u zich bewust wordt van uw kwaliteiten.   Het is dan aan u om ermee aan de slag te gaan, al dan niet door gebruik te maken van onze top coaches.

Lees hier meer over de historiek van karakterkunde.

WordPress Lightbox Plugin